Història


Abraçant les nostres arrels i amb la ferma idea de preservar la cultura musical menorquina neix És Bastió de s’illa. Fruit de l’il·lusió d’un grup d’amics aficionats a la música tradicional de Menorca.
El mes d’abril de 2008 neix aquesta nova associació musical que es centra en recuperar i crear cançons populars de la nostra cultura menorquina. Amb un repertori ampli i ric, en el qual recuperen cançons de l’oblit, es poden trobar algunes versionades per grups com:Traginada, Grup folklòric de Maó o Grup Arrels entre d’altres.
Amb la increïble il·lusió i amb la ferma idea de preservar la música tradicional de Menorca, sempre des del respecte i admiració que aquesta els evoca, el  grup recupera lletres i cançons tradicionals de la nostra cultura alhora que en crea noves partint del que per a ells és la música popular menorquina.
Tot aquest treball no és sinó fruit de l’immens afecte amb que li processen a la música folklòrica de la nostra illa i de la incansable lluita per la no desaparició de la rica cultura musical.
Aquesta agrupació parteix des de la convicció particular que preservar el folklore no és solsament conservar-lo sinó contribuir a enriquir-lo amb composicions de nova creació. Consolidats i registrats com associació solament esperem i desitgem contar amb el suport i col·laboració tant del públic com de les entitats oficials.

TORNAR