“Pedres i vent” Un grup en la memòria de molt pocs.


“Pedres i vent” Un grup en la memòria de molt pocs.

pedres i vent
Aquest grup de música a molta gent no li sonarà el seu nom ni els seus components però també formen part d’aquells grups que van sorgir als inicis dels anys 70.
Segons el llibre “Folkis i Moderns” de Bep Portella, aquest grup es va fundar als inicis dels anys 70 tenint com a membres principals i fundadors als germans Martí, Ulisses i Nito, i en Pere Iglesias.
Després de haver pogut xerrar amb diversos components d’aquest grup us contarem una mica l’ història d’aquest grup.
Com bé deia Bep Portella al llibre, aquest grup apareix des de el Club Llibertat, des de un grup juvenil de la parròquia Santa Eulàlia de Maó. Segons ens conten els seus protagonistes es reunien molts de joves i va ser allà a on van començar a cantar, tots junts com un grup de joves sense cap motivació més que passar-ho bé cantant cançons de l’època.
D’aquí va sorgir la possibilitat de participar a diferents concerts i Festivals a on els grups interpretaven cançons de les conegudes com “Nova cançó i cançons americanes versionades”, i cançons populars de Menorca. Dels components inicials d’aquest grup podem dir que van ser en Nito i Ulisses Martí, en Pere Iglesias, en Pere Pons i un bon grup de gent que va anar passant pel grup de forma molt més esporàdica que aquests.
Segons conten es van arribar a entretenir a anar a gent gran per que els cantesin aquelles cançons que recordessin de la seva infantesa, ens diuen que van ser els primers en cantar sa Cançó de Sa Cuinera, cançó que s’ha fet popular amb el pas dels anys. Aquesta i alguna altra també estan dins el repertori.
També van crear cançons que no han quedat en el cançoner popular, eren cançons protesta, com una en contra d’un pàrquing a Es Freginal de Maó o com una altra que fan una critica irònica sobre un hospital comarcal que es volia fer a Ciutadella. Ambdues cançons que també cantaran al M-SONA.
Si la cronologia és correcta, aquest grup va ser anterior a “Traginada”, grup que tingué en molt pocs anys un resò que perdura als dies d’avui.
Poder tornar a ajuntar-los sobre un escenari després de més de 35 anys és una de les coses que ens fa gaudir de la organització del M-SONA FESTIVAL.
Des de el Festival Volem convidar a tothom a venir i gaudir d’aquest grup que ha tingut també la seva importància a la història de la música tradicional popular deMenorca.

Leave a Reply